Intervju med cupledningen

Inför cupen 2022 har GO Fotboll fått en ny cupansvarig. Vi har ställt några frågor till David och cupledningen inför höstens turnering som redan nu är igång och planeras i full fart. 


GAIS Open har blivit GO Fotboll. Varför bytte ni namn och vad innebär det för cupen?

"GAIS Open var väldigt förknippat med GAIS och hade genomförts i 12 år. Vi kände att det behövdes till en ”nytändning” och vi ville nå en lite större målgrupp. GAIS är även väldigt förknippat med herr- och pojkfotboll idag, tyvärr. Vi vill även erbjuda tjejer möjligheten att få deltaga i en kvalitativ och rolig höstturnering och då kände vi att ett namnbyte var på sin plats.

Man behöver verkligen inte vara orolig för att turneringen skall tappa i kvalité, snarare tvärtom! Vi har fått ihop en bra mix av människor med både erfarenhet och nya idéer och tankar. Tillsammans kommer vi att skapa en riktigt bra turnering."


Vad är det som är nytt för i år?

"Det kommer att komma flera nyheter som publiceras löpande här på hemsidan. Vi kommer bland annat fokusera på att försöka erbjuda utbildningsmoment för elitspelare på något sätt. Utan att säga för mycket hoppas jag iallafall att vi skall kunna erbjuda både ledare och spelare möjligheter till inspirerande möten med elitfotboll i Sverige. 

Vi har även redan nu tagit fram en app för cupen 2022 där alla lag, föräldrar eller andra intresserade kan ta del av både nyheter inför cupen och resultat under cupen. En tydlig målsättning nu när vi kliver ut ur pandemin är även att stärka våra samarbeten med externa aktörer för att kunna erbjuda lag roliga aktiviteter vid sidan av fotbollen."


Vi har ett elitlag och ett breddlag, kommer vi att få jämnt motstånd?

"Nivån på cupen kommer att, precis som alla tidigare år, att vara hög. Vi har elitklasser och vi har breddklasser just för att alla lagen skall få stimulerande matcher hela turneringen. Är man osäker på vart man skall anmäla sig kan man alltid kontakta oss på info@gofotboll.se för diskussion. Vi genomför regelbundna kontroller av lagen som anmäler sig till elitklasserna för att säkerställa att lagen som anmäler sig dit får bra matcher. Kontrollerna sker främst genom tidigare resultat och serietillhörigheter under året. 

Breddklasserna är tillgängliga för alla att anmäla sig till och historiskt har det även varit en bra nivå på dessa klasser. GO Fotboll är helt klart cupen för er!"


Sist men inte minst , varför ska man anmäla sig till GO Fotboll och inte någon annan höstturnering?

"GO Fotboll erbjuder riktigt bra mat, centralt boende och interna transporter. Att cupen spelas i Göteborg gör att vi kan ta emot fler lag än många andra turneringar vid den här tiden på året. Vi kan därför erbjuda ett väldigt varierat motstånd med bra lag från hela Norden. Alla sidoaktiviteter gör även att lag som vill hitta på saker vid sidan om matcherna lätt kan hitta saker som passar just dem! 

Riktigt bra och stimulerande fotboll för de lagen som vill det men även mycket annat för lag som vill ha mer än ”bara en cup”, helt enkelt. Vi tror att det kan bli ett högt tryck på många klasser i år så lag som är intresserade bör anmäla sig snabbt och säkra upp sin plats!"

Vi hoppas att ni gör som David säger och anmäler ert lag till GO Fotboll 2022. Det här vill ni inte missa!