Under cupen kommer vi att få besök av välkända föreläsare för att både lära ut och inspirera deltagarna. 


Först ut är ingen mindre än Lotta Schelin.  Lotta, med en lång meritlista från elitfotboll både utomlands, i Sverige och på landslagsnivå tar svängen förbi Göteborg och håller en föreläsning för cupens deltagare på ankomstdagen 2/11 18:00 på Scandic Opalen. Hela fem gånger har hon tilldelats diamantbollen och hon är den främsta målskytten genom tiderna för Sveriges damlandslag. I dag jobbar hon som expertkommentator på TV4, arbetar deltid för Spelarföreningen och är även en uppskattad föreläsare som vi nu har glädjen av att ta del av. Hon kommer bland annat att dela med sig av sina lärdomar och erfarenheter från sin långa spelarkarriär som damfotbollsspelare på 2000-talet. En perfekt föreläsning både för killar och tjejer som vill förstå lite mer om hur det är att vara elitfotbollsspelare på den absolut högsta nivån.

Sedan följer ingen mindre än Tobias Christensson som kommer att föreläsa om kost under GO Fotboll. Tobias är idrottsnutritionsrådgivare med dubbla masterexamen i Klinisk Nutrition och Idrottsvetenskap från Sahlgrenska Akademin respektive Göteborgs Universitet. Han är godkänd idrottsnutritionsrådgivare via Svensk förening för Idrottsnutrition och har en idrottsbakgrund som hockeyspelare och fotbollsspelare, bland annat i ÖIS. 

Syftet med föreläsningen är att ge en ökad medvetenhet om kost i förhållande till fysisk aktivitet. Alla deltagare är välkomna att komma och lyssna på Tobias på fredag 4/11 12:00 eller 17:00 på Scandic Opalen. 

Om man är intresserad av någon av dessa föreläsningar önskar vi att man anmäler sig via sitt lagkonto genom att registrera föreläsningen som en produkt, eller genom att skicka ett mejl till info@gofotboll.se. Anmälan är inte på något sätt bindande utan enbart för att vi skall få en uppfattning kring antalet deltagare. Både deltagare och supportrar är välkomna.